dimarts, 2 de novembre del 2010

Seguim fent coses per vosaltres

Som l'Assemblea de Joves de Castelló de la Ribera, una assemblea creada fa un any que poc a poc anem a consolidant-nos com a lloc de trobada dels jovens que desitgen fer activitats, i dir la seua.

Començarem a rodar ara fa un any, jovens de diferents edats, amb idees i formes de veure el poble deferents, ens reunirem amb la idea de fer coses, activitats, i intentar donar un altre oci, i un altre nivell cultural al poble. Des d'aleshores moltes coses han canviat, i avui som molta més gent de la que començarem, i les activitats han augmentat.

Xerrades, com la presentació del llibre de Xavi Sarrià, o la que ens oferí Eugeni Gregori, concerts d'autor, amb la col·laboració de Mi#, i Toni de l'Hostal, un cicle de cinema, amb pel·lícules com V de Vendetta, o “la ola”, participació en actes públics i reivindicatius com son les fires d'associacions, o la manifestació en pro dels serveis que manca el poble, o eixides a la muntanya, i els paratges del poble en varies ocasions.

I ara a festes, hem tirat endavant amb una forta passa, l'organització d'un festival, el Sio Para festival, amb una entrada que rondà les 700 persones, i l'organització del trofeu de truc de festes. Unes activitats que ens han fet posar-nos les piles per donar al nostre poble major varietat de festes, i una participació major.

El Sio Para Festival, amb 3 grups de tres estils diferents estils de música, i de tres cantonades diferents del país, units sols amb un nexe, la nostra llengua. Rapsodes, des del Camp del Túria, rap en valencià, divertit, diferent, fresc. Aspencat de la Marina, una mescla entre Ska, i punxadiscs pròxims al drum&bass, marxós i divertit, que feren suar al més quiet del públic, i Orxata Sound System, música electrònica a la valenciana, que molts anomenen post-bacalao, que feren botar i botar, al seu ritme. Tot seguit amb punxadiscs que ens portaren fins a últimes hores de la matinada. Un acte amb una germanor exemplar, i que alhora és la major mostra d'organització dels joves del poble, amb més de 30 persones treballant juntes, i sense ningun interés personal econòmic. Gràcies companys.

Del Trofeu, donar de nou l'enhorabona a la parella guanyadora Fernando i Roberto, que aguantaren les rondes, i partides, per arribar a la final contra els sub-campions Eladio i Oscar. Un trofeu on participaren una vintena de parelles, i que reuní a gent de totes les edats. Acompanyats de la possibilitat de fer altres activitats com pot ser una partideta de xamelo, o una de petanca. I que fou entregat el dilluns de disfresses.

En definitiva activitats per a tot el poble, tirats endavant per els nosaltres els més joves, i que esperem agraden, i siguen seguits pel poble.


Assemblea de Joves de Castelló de la Ribera