dimecres, 3 de novembre del 2010

Cronica de la retrobada dels Castelló

Crònica de la retrobada dels Castelló i dels Guardons Síndic Per Calp.

I.- Primer cap de setmana: L'exposició de fotos i el Castellet

Tal i com estava previst a les 20 hores del passat 16 d'octubre s'inaugurava, amb l'assistència d'una trentena de persones, l'Exposició de fotos dels “10 anys de les trobades dels Castelló” a la sala de conferències de l'Obrera. Des de la seua inauguració i al llarg de la setmana següent l'exposició ha estat oberta al públic entre les 18 i les 20 hores i ha tingut una afluència regular de visitants, els quals han pogut retrobar-se en “tal com eren deu anys en darrere”, veient el DVD “ 10 anys de les trobades dels Castelló ”.


A les 8:30 del matí següent, 17 d'octubre, una dotzena de persones ens reuníem als voltant de l'olivera de la plaça de l'església per iniciar la marxa al Castellet (la recontrareconquesta, deia alguna persona, més desperta que la resta). Uns minuts després, escoltats per la unitat de policia rural –pel davant- i per la policia local (al darrere), començàvem a caminar cap al gual del riu Albaida, per continuar pel camí de la fàbrica fins arribar als peus del Castellet.

Entràrem pel sender del barranc del Castellet per eixir pel “perdut d'Uberos” (prop de la cova de la güela pinta), i des d'ací començarem l'ascensió, zigzaguejant per les roques i escapant-nos dels trets dels caçadors, fins trobar-nos la creu de ferro, que corona el cim. Admirarem –i fotografiarem, clar que sí- les vistes ens permetia la claredat del dia i l'absència de boirines i, tot seguit, esmorzarem en la “pinaeta” del castell i s'esplaiàrem amb les cançons de Josep Dídac . Escorcoll a les restes del que fóra el castell i la torre de vigilància i, amb molta cura, comencem el descens cap a la cova de la güela pinta; visita i la foto de rigor.


I novament s'endinsàrem en els senders dels barrancs per anar amunt, cap a la Font Amarga. Uns quants ponts (de diferents arquitectures) després, poguérem refredar-nos en la font, descansar en l'àrea de d'esplai i rebuscar el “Limonium Mansanetianum”. Més tard, baixàrem pel terrer roig, camí de la fàbrica (novament acompanyats per la unitat rural). I, passant pel gual de l'Albaida, tornàvem al poble -cinc hores després d'anar-se'n- amb uns quants quilòmetres a les cames, unes bones fotos i un matí saludable compartit amb bona companyona i germanor. Ho tornarem a repetir més vegades.


AJCR (Assemblea de Joves de Castelló de la Ribera) 

PCiC (Plataforma Cívica Castellonera)







Picant ací pugueu accedir a la col·lecció de fotos de l'Exposició Fotogràfica i les dels actes de la retrobada dels Castelló i dels Guardons Síndic Per Calp.